18.12.2016

Ohjelmoinnit- ja tehonlisäykset kaikkiin merkkeihin.

Bmw-ohjelmointi.fi on yritys jonka päätoimena on BMW & MINI merkkisten ajoneuvojen moottorinohjainten uudelleen ohjelmointi.

Ohjelmoimme kuitenkin myös tarvittaessa minkä tahansa merkkisiä autoja!

Uudelleen ohjelmoinnilla saavutetaan moottorista enemmän tehoa. Uudelleen ohjelmoinnilla tarkoitetaan että auton moottorinohjaimelta ladataan alkuperäinen ohjelmisto tietokoneelle. Tämän jälkeen tietokoneella muokataan ohjelmistoa jonka jälkeen se ladataan takaisin auton moottorinohjaimelle. Lähes 99% ohjelmoinneista tapahtuu OBD-portin kautta joten autosi moottorinohjaimeen ei tarvitse fyysisesti koskea.

Ohjelmointi- ja tehomittauspalvelu Leppänen Oy on perustettu vuosien kokemuksen myötä autojen korjauksissa.

Yrityksemme ohjelmat eivät ole ”ladattuja muilta” vaan kaikki ohjelmat tehdään auto kohtaisesti käsin. Tarkoituksemme ei ole ohjelmoida moottorista kaikkea irti jolloin moottorin ja voimansiirto osien kestävyys ja elinikä laskee. Ohjelmointimme ovat tarkoitettuja kuskeille jotka eivät hae em maksimi tehoja.

Ohjelmoinnin edut:

Pienempi kulutus

Kiihtyvyys / vääntöalue paranee

Ajo mukavuus merkittävästi parempi

Vaihteiden vaihto parantuu

Toki meillä on “varastossa” yli 7500 erilaista ohjelmaa BMW autoihin. Kuitenkin melkein aina voidaan palvella parhaiten asiakasta tekemällä ihan oma asiakkaalle räätälöity ohjelma. Ohjelmaan testaukseen käytämme Saksalaisen MAHA:n valmistama dynamometriä joka  moottorien säätöön ja tehomittauksiin tarkoitettu. MAHA:n  valmistamaa dynomometriä pidetään edistyksellisenä ja tarkimpana saatavavilla oleva mittalaiteena. Tätä puoltaa laitteiden myynti 150 eri maahan.

Voimme poistaa käytöstä EGR (pakokaasun uudelleenkierrätys) järjestelmän jota pidetään hyvin usein vikaantuvana ja ongelmaa aiheuttavana.

Kun EGR poistetaan ohjelmallisesti käytöstä olisi samalla suotavaa suorittaa mekaaninen tulppaus joka varmistaa ettei järjestelmän kautta pääse enää kulkeutumaan pakokaasu uudelleen moottoriin. Vanha venttiili voi siis vioittua jälkikäteen ja ruveta vuotamaan. (Ei tieliikenne käyttöön)

DPF (hiukkassuodattimen) pois ohjelmointi onnistuu kun vanha suodatin on tyhjennetty tai tilalle asennettu viritysputkisto jonka takia moottorinohjaus sytyttää vikavalon mittaristoon. (Ei tieliikenne käyttöön)

Bensamoottoreissa katalysaattorin tilalle asennettava viritysputkisto sytyttää vikavalon mittaristossa jonka takia katalysaattorin toimintaa seuraava lambda-anturi pitää ohjelmoida pois käytöstä.

Ohjelmoimme myös muut järjestelmät kuten:

Valvetronic

NOX

Imusarjan läpät

MAF (Ilmamäärämittari)

TVA (Kaasuläppä)

AD-blue

Nopeudenrajoittimen poisto

Kierrosrajoittimen säätö, paukku-ohjelma

yms.

Vikakoodien poisto onnistuu moottorinohjaimelta jos autoa on muunneltu siten että se on tarpeellista. Jos joitain järjestelmiä on otettu pois käytöstä tai vastaavassa tilanteessa.

Mahdollinen muutoskatsastus muutosten myötä on asiakkaan vastuulla.

Käytössämme on dataloggaus laitteisto jolla onnistuu suurinosa loggauksista OBD-portin kautta